Make-up tips

Lite Make-up tips!

Många foundations på marknaden är för röda eller rosa för de flestas hy. Se till att kontrollera din foundation under bra ljusförhållanden (T.ex. dagsljuset). En bra foundation kan göra skillnaden mellan att det ser ut som att du har en vacker hy eller att du bär en mask. Det har vi nog alla sätt en eller flera gånger.


Se till att du inte applicerar din makeup för tjockt. Se till att inte använda för mycket foundation, puder och läppstift. Försök med en mer disket look. Noppade ögonbryn och en lagom mängd makeup kommer ge dig en snygg look utan en massa foundation.


När du använder puder, var då vaksam på skillnader mellan olika typer. Löst puder används för makeup medan kompakt puder är till för "touch ups" under dagen. Försäkra dig om att du lägger din foundation med löst puder på sommaren och i varma klimat. Vid varmt väder kan den annars lätt bli rinnande. Puder som innehåller lätt solskyddsfaktor kan hjälpa dig att skydda ditt ansikte vid varmt väder. Puder kan också användas för att mjuka upp kanter av färger ifall den lagts på för ljust.


Ett annat bra tips för dig som har tunna läppar är att använda lätt frostade färger. Det finns en hel del fina sommarfärger nu att välja på! Frostade färger gör att läpparna ser fylligare ut. Läppstift baserade på Vitamin E hjälper till att förhindra sprickor och torra läppar. Annat allternativ är att ta läppsyl för att få en härligt mjuk bas, och sedan på med ditt favorit stift. Oavsett vad för typ av läppstift du använder så kommer en läppenna att ge en mjuk kant på dina läppar och förhindra att färgen att rinner utanför området där du vill ha den. Kvinnor över fyrtio bör även undvika matta färger. Med lite mer glansiga färger får du ansiktet att se yngre ut. Läppglans ovanpå läppstift kan också skapa denna look.
Isadora har en hel del fina glans och stift nu! Kan jag verkligen rekomendera.
Isadoras täckstift (tunt lager på läpparna) och sedan Isadoras 3D Glitter glans är GRYMT snyggt nu!


Ett sista tips är att undvika att använda gammal kosmetika. Gammal kosmetika kan inte bara bygga upp en bakteriehärd utan även försämras över tiden vilket gör att du inte längre får den look du önskar. Byt ut ditt gamla smink var tredje eller sjätte månad för att förhindra detta.

Jag vet att smink är rätt dyrt, spec om man ska köpa allt på en gång. Men köp lite då och då, och satsa mer på de smink du använder dagligen så blir det inte så farligt.
Kan vara värt det om det får dig känna dig bättre!


Kommentarer
Postat av: emma

as bra skrivet, mera tips mera tips! :D

2009-06-18 @ 11:08:37
URL: http://emmagelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0